Българската банка за развитие лъже, че няма общо със сделката за

...
Българската банка за развитие лъже, че няма общо със сделката за
Коментари Харесай

БСП: Правителството стои зад Гинка от Пазарджик

Българската банка за развиване лъже, че няма общо със сделката за покупката на ЧЕЗ. Това съобщи социалистът Жельо Бойчев в коридорите на Народното събрание.

" Българската банка за развиване стои зад купувача на ЧЕЗ. Това значи, че и правителството на Бойко Борисов стои зад Гинка Върбакова ", добваи той. 

Бойчев акцентира, че се е срещнал с информацията, изпратена от чешкото държавно управление, който през вчерашния ден министър председателят внесе в секретното деловодство на Народното събрание. " Това е един хвърчащ лист, без никакъв автограф, без никакъв щемпел с информация. Нищо от информацията вътре не допуска тя да бъде класифицирана. Настояваме това да бъде предоставено и разкрито ", сподели социалистът. 

От Българска социалистическа партия са внесли и предложение за основаване на краткотрайна комисия за изясняване на събитията към договорката за продажбата на ЧЕЗ. Управляващите обаче незабавно дадоха отговор, че не виждат причина основават специфична комисия, тъй като към този момент е планувано взаимно съвещание, което ще се занимава с тази тематика. 

Социалистите настояха точно на него да бъдат поканени и представители на Българската банка за развиване. Председателят на комисията по енергетика Делян Добрев обаче незабавно отговори, че не е редно да кани единствено една от посочените банки. " Притеснението ни да каним банки е, че по този метод нарушаваме класифицирания документ, тъй като по този начин споделяме кои са банките, изброени вътре ", добави той.

Добрев добави, че в случай че социалистите са толкоз уверени, че няма нищо секретно в документа от Чехия за продажбата, то те могат да разкрият наличието му и да " посочат и трите банки, които са посочени в него ". 

От думите на ръководителят на комисията по енергетика стана ясно, че на утрешното съвещание е поканена и Гинка Върбакова - притежателят на компанията, която желае да купи ЧЕЗ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР